فتحالهی با بیان اینکه کشور به انقلاب اقتصادی نیاز دارد، گفت: زیرساختهای این انقلاب با تزریق ایده و تفکر نخبگانی به بدنه اقتصادی کشور فراهم خواهد شد.
یعقوب فتحالهی؛ عضو هیأتعلمی دانشگاه تربیت مدرسدر گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم توسعه فناوری، گفت: ایران برای اینکه بتواند مدل صحیحی از پیشرفت و توسعه را به جهانیان ارائه دهد ناگزیر از توسعه فناوری و رونق کارآفرینی است.
وی افزود: در گام اول باید افراد با تجربه و با دانش که اکسیرهای اقتصاد کشور هستند و توانایی متحول کردن این حوزه را دارند، شناسایی شوند. از سوی دیگر آسیبهای این حوزه که مانند غل و زنجیر به پای اقتصاد بسته شدهاند نیز باید مورد واکاوی دقیق و کارشناسانه قرار بگیرند تا با استفاده از تجربیات و دانش اهل فن، بهترین راهحل برای رفع آنها حاصل شود.
عضو هیأتعلمی دانشگاه تربیت مدرس اضافه کرد: برزگترین آسیب و صدمه برای اقتصاد، منبعمحور بودن و خامفروشی است و این دقیقاً همان بلایی است که نگاهنفتی بر سر اقتصاد ایران نازل کرده است. در اقتصاد هر کشور اهرمها و محرکهای قدرتمندی وجود دارند که آنها به عنوان سرشاخه عمل میکنند و با حرکت خود سبب رونق اقتصاد خواهند شد. این محرکها غالباً در قالب بنگاه عمل میکنند. تزریق قابلیت و توان دانشبنیان به این قبیل شرکتها میتواند زمینهساز تحولی بزرگ در اقتصاد کشور باشد.
فتحالهی با بیان اینکه نیرویانسانی متخصص بزرگترین پتانسیل کشور برای رونق اقتصادی است، ادامه داد: در حال حاضر با توجه به پتانسیل بالای کشور و از آن مهمتر توانایی نیرویانسانی متخصص، اقتصاد کشور مانند شناگری است که دستوپای آن را بسته و در دریا رها کردهاند.
عضو هیأتعلمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: کشور به انقلاب اقتصادی نیاز دارد و تمام ابزار لازم برای چنین انقلابی نیز وجود دارد. ایران امروز هم منابع و معادن طبیعی با کیفیت دارد و هم به لحاظ نیروی انسانی در موقعیت خوبی قرار دارد. در واقع زیرساختهای انقلاب اقتصادی در ایران با تزریق ایده و تفکر نخبگانی فراهم خواهد شد.
وی تصریح کرد: در چنین فرایندی دانشگاه از آسمان به زمین نازل میشود، مشکل ارتباط دانشگاه با صنعت نیز به صورت خودکار رفع خواهد شد و اعضای هیأتعلمی به صنعت وارد میشوند و در یک کلام دانشگاه بازیگر اصلی صحنه اقتصاد خواهد شد. در چنین اقتصادی بانکها و موسسات مالی که امروزه با پول درآمدزایی میکنند، مجاب میشوند از راه ارزشافزوده و اشتغالزایی به رهآورد مالی برسند و بیلان خود را افزایش دهند.
فتحالهی در پایان تولید مبتنی بر دانش، فناوری و نوآوری را راه رسیدن به اقتصاد پایدار و دانشبنیان عنوان و خاطرنشان کرد: اقتصاد جامعهای که تولید ندارد محکوم به فناست. جایگزینشدن سود حاصل از تولید به جای درآمد حاصل از خرید و فروش سبب به حرکت درآمدن چرخهای اقتصادی کشور میشود.