بیگدلی، برگزاری جشنوارههای فرهنگی- هنری مانند «ساخت ایران» را اقدامی فرهنگساز و مفید توصیف کرد و گفت: روند باید بهگونهای باشد که این جشنوارهها به محلی برای پیوند ایده نخبگانی با ظرفیتهای بخشخصوصی تبدیل شوند.
احمد بیگدلی؛ عضو کمیسیون اجتماعی و نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به ضرورت نهادینهشدن فرهنگ اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان در کشور، این مهم را یکی از مسائل کلان کشور دانست.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی، یک سیاست مقطعی نیست بلکه رویکرد اصلی کشور برای رسیدن به توسعۀپایدار است.
بیگدلی ادامه داد: باتوجه به شرایط دنیای امروز و مناسبات و تنشهای بینالمللی، تنها کشوری میتواند به پیشرفت و توسعۀ همهجانبۀ پایدار برسد که بر داشتههای بومی و ظرفیتهای داخلی خود متمرکز باشد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: تکیه بر داشتههای ذاتی و بومی به معنی قطع ارتباط با دنیای خارج نیست چراکه ظرفیتها و قابلیتهای هر جامعهای محدود است و هیچ کشوری بدون ارتباط و تعامل نظاممند با دیگر جوامع نمیتواند به نقطه مطلوب برسد. به عبارت بهتر در دنیای امروز که بیش از هر زمانی به دهکدهجهانی تعبیر میشود، قطع ارتباط با دیگر کشورها توجیه منطقی ندارد چراکه هیچ جامعهای نمیتواند بدون برقراری ارتباط منطقی و نظاممند با دیگر کشورها نیازهای خود را مرتفع کند؛ البته در این موضوع باید به چارچوب و اصول جامعهبومی پایبند بود.
نماینده مردم خدابنده در مجلس با اشاره به لزوم رونق تولیدات دانشبنیان داخلی، برگزاری جشنوارههایی مانند جشنواره فرهنگی-هنری «ساخت ایران» را اقدامی فرهنگی و مفید توصیف و خاطرنشان کرد: برگزاری جشنوارههای این چنینی گامی مؤثر در اصلاح الگوی مصرف است اما نباید در این نقطه متوقف شد. به عبارت بهتر روند باید بهگونهای باشد که این جشنوارهها به محلی برای پیوند ایده نخبگانی با ظرفیتهای بخشخصوصی تبدیل شوند چراکه تنها از این مسیر میتوان کالای دانشبنیان باکیفیت و بومی به بازار عرضه کرد.
بیگدلی بیان داشت: تولیدات داخلی تنها زمانی میتوانند در بازار بومی به موفقیت برسند که در کنار تبلیغ و فرهنگسازی، از کیفیت بالا برخوردار باشند و این مهم تنها با بهکارگیری بهینه تفکر و اندیشه نخبگانی میسر شدنی است. از سوی دیگر قوانین باید بهحدی تسهیلگر باشند که سرمایهگذار چه داخلی و چه خارجی، برای حضور فعال در این بخش ترغیب و تشویق شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به توان نیرویانسانی متخصص ایرانی، گفت: تجربه ثابت کرده است که هر زمان مغز و دانش اجتماعنخبگانی به منصۀظهور رسیده، کشور به دستاوردهای بینظیری دست یافته است، جنگتحمیلی یکی از این نمونهها است. خوشبختانه جامعه ایرانی علاوه بر موهبتهای طبیعی مانند نفت و گاز و معادن متعدد، به لحاظ نیرویانسانی نیز نهتنها کمبودی ندارد بلکه یکی از کشورهای شاخص است بهطوریکه متخصصان ایرانی در هر عرصهای که ورود جدی داشتند، توانستهاند تأثیرگذار باشند.
نماینده مردم خدابنده در مجلس در ادامه شناسایی و هدایت مستعدانبرتر از سنین پایین را یکی از پایههای پیشرفت برشمرد و با تأکید بر ضرورت «نخبهپروری» از دوران دبستان، گفت: نظام آموزشی در آموزشوپرورش باید به معنای واقعی بر مبنای تعلیم و تربیت استوار باشد بهطوریکه در همان ابتدا استعداد فرد به درستی شناسایی شده و مورد هدایت و حمایت هدفمند قرار بگیرد تا در آینده به عضوی مؤثر در جامعه تبدیل شود. این در حالیاست که در برخی موارد فرد تا مقطع تحصیلاتتکمیلی پیش میرود و تازه متوجه میشود رشتهتحصیلیاش نه با استعداد و علاقه او و نه با نیازهای جامعه مطابقت دارد. همین عامل یکی از دلایل عدمایدهپردازی دانشآموختگان و رشد بیکاری است.
بیگدلی در پایان با اشاره به لزوم همافزایی و تعامل بیشتر مجلس با دولت در حوزه نخبگان، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد قانونگذاری و نظارتی و دولت در قامت مجری قانون باید بایکدیگر تعامل سازنده داشته باشند و در این مسیر از هرگونه سیاستزدگی پرهیز کنند. هماهنگی قانونگذار و مجری قانون از اصول و ارکان توسعۀ و پیشرفت هر کشوری است.