حیدری؛ دانشجویبرتر پزشکی گفت: اطلاعرسانی به موقع از سوی بنیاد و دانشگاه سبب میشود تعداد بیشتری از دانشجویان برای دریافت تسهیلات ثبتنام کنند که این موضوع هم سبب شایستهسالاری میشود و هم فضای رقابتی را افزایش میدهد.
متینه حیدری؛ دانشجوی دکتری پزشکی دانشگاه علومپزشکی تهران در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به آییننامه جایزه تحصیلی، عدماطلاعرسانی مناسب دانشگاه را بزرگترین مانع پیشروری مستعدانبرتر دانست.
وی افزود: بنیاد ملی نخبگان اطلاعات خوبی را از طریق سایت رسمی این نهاد و یا استفاده از امکانات و ابزارهای فضای مجازی مانند کانال تلگرام در اختیار مستعدانبرتر قرار میدهد اما متاسفانه به دلیل عدمهماهنگی دانشگاه با بنیاد و همچنین فقدان اطلاعرسانی مناسب دانشگاه بعضاً دانشجویان مستعد نمیتوانند در فرصت مقتضی ثبتنام کنند.
دانشجویبرتر پزشکی ادامه داد: اطلاعرسانی به موقع سبب میشود تعداد بیشتری از دانشجویان برای دریافت تسهیلات ثبتنام کنند که این موضوع هم سبب شایستهسالاری میشود و هم فضای رقابتی را افزایش میدهد.
حیدری ادامه داد: سیاستگذاریها میتواند بگونهای باشد که دایره نخبگانی مستعدانبرتر حداقل در مقطه دکتری گستردهتر شود. دانشجویان این مقطع شرایط متمایزی دارند و همین موضوع تسهیلات و امکانهای متمایزی را نیز طلب میکند. بنیاد ملی نخبگان تا حد قابل قبولی به این نیازها پاسخ داده است اما متاسفانه در برخی موارد به دلیل محدودیت، برخی از دانشجویان نمیتوانند از این امکانها برخوردار شوند.
دانشجوی دانشگاه علومپزشکی تهران اضافه کرد: دانشجویان دانشگاههای پزشکی برای تأمین مخارج روزمره و تحصیلی خود از دانشگاه خارج میشوند و این نقش بسیاری در تنزل کیفی سطح علمی آنان دارد به همین دلیل اعطای راتبههای مالی نقش بسزایی در تسهیل مسیر این افراد دارد. از سوی دیگر تسهیلات دیگر نیز هم در حوزه توانمندسازی و هم مالی خوب هستند اما پرداخت 12 ماهه این کمکهزینهها خاصه برای دانشجویان دکتری که همه سال را در دانشگاه هستند، کمک بسیار خوبی است.
وی با اشاره به اینکه دانشآموختگان رشته پزشکی غالباً مشکلی برای اشتغال ندارند، گفت: فرد پس از تحصیل در یک دوراهی ادامه تحصیل در مقطع تخصص و یا ورود به بازارکار قرار میگیرد. متاسفانه تعدادی از افراد مستعد به دلیل کسب درآمد، تحصیل را رها کرده، وارد طرح میشوند و پس از آن نیز به مرور از فضای دانشگاه فاصله میگیرند در حالی که شاید ادامه تحصیل، آنان را به متخصصانی حاذق تبدیل کند.
دانشجویبرتر پزشکی در پایان گفت: دوره تخصص، سختترین دوره تحصیلی دانشجویان پزشکی به لحاظ مالی است از اینرو حمایت از دانشجویان این مقاطع هم سبب افزایش انگیزه برای دانشآموختگان مقاطع پایینتر برای ادامه تحصیل میشود و هم نقش مهمی در آرامش ذهنی و روانی افراد دارد.