دهکردی، راهاندازی حرکت جهادی و جریانی ملی برای حمایت و پشتیبانی از نخبگان را یکی از ضرورتهای امروز کشور عنوان کرد و گفت: نگاه تجاری و توجیه اقتصادی رمز کاربردیکردن تحقیقات و پژوهشهای جامعه علمی است.
سید سعید زمانیان دهکردی؛ عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، تبدیل علم به فناوری را تنها راه موفقیت در رقابت اقتصادی دانست و گفت: دستیابی به دانشفنی و توسعه فناوری میتواند سهم کشور را در معادلات اقتصادی جهان افزایش دهد.
وی با اشاره به لزوم فراهمشدن زیرساخت لازم برای تبدیل علم به فناوری، افزود: علیرغم اینکه کشور در ده سال گذشته روند چشمگیری در تولید علم و چاپ مقالات علمی داشته اما در توسعه فناوری به دستاورد قابل اعتنایی نرسیده است.
زمانیان دهکردی با بیان اینکه بخش بسیاری از مقالات و پژوهشهای علمی در دانشگاه صرفاً جنبه نظری دارند، اظهار داشت: دستاورد علمی زمانی ارزشمند خواهد بود که بتواند راهگشای چالشهای جامعه باشد. ظرفیتهای جامعهعلمی باید در مسیری هدفمند قرار بگیرد و نگاه دانشبنیان به فضای دانشگاهی حاکم شود بطوریکه هر مقاله و هر تحقیقی با نیازسنجی و به منظور رفع نقایص موجود انجام شود. متاسفانه در حال حاضر به دلیل وجود برخی قوانین و آئیننامههای داخلی و نادرست برخی وزارتخانهها و نهادها مانند آئیننامه ارتقاء اعضای هیأتعلمی، انتشار مقاله تنها به یک ابزار برای رسیدن به جایگاه شغلی بهتر تبدیل شده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به لزوم آموزش دانشگاهیان برای ورود به عرصه دانشبنیان، اضافه کرد: در صورت ارائه آموزشهای لازم، فرد دانشگاهی بهترین گزینه برای توسعه اقصاد دانشبنیان است. نگاه تجاری و توجیه اقتصادی فعالیتهای دانشگاه، میتواند به بهترین شکل ممکن جامعه علمی را به سمت اقتصاد دانشبنیان سوق دهد.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس در ادامه با اشاره به ضرورت حمایت از محصولات شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه، گفت: شرکتهای دانشبنیان غالباً از سرمایه زیادی بهرهمند نیستند و حداقل در دوران ابتدایی فعالیت خود نمیتوانند به بیلان مالی بالایی دست یابند به همین دلیل حمایت و پشیبانی از این شرکتها چه در مرحله ایجاد و راهاندازی و چه در مرحله فروش محصولات یکی از ملزومات است. باید دانست صرف هر هزینهای در حوزه ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان در واقع سرمایهگذاری درازمدت برای دستیابی به فناوری و دانشفنی روز است.
زمانیان دهکردی تصریح کرد: اگرچه در طول سالهای گذشته خاصه دوسال اخیر معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور برنامهها و طرحهای خوبی برای حمایت از نخبگان، مخترعان و متخصصان در نظر گرفته است اما موفقیت در این بخش نیازمند همگرایی و همکاری همه نهادها و دستگاههای حکومتی، دولتی و مردمی است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: توسعه کشور تنها با حضور در چرخه علم و فناوری محقق خواهد شد که راهاندازی حرکت جهادی و جریانی ملی برای حمایت و پشتیبانی از نخبگان و متخصصان و محققان لازمه نیل به اهداف تعیین شده در این حوزه است.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس در پایان تصریح کرد: به دلیل اهمیت بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری و نقش پررنگ آنها در توسعهپایدار و اقتصاد دانشبنیان، مجلس نگاه ویژهای به این دو نهاد دارد و برای هرگونه همکاری و تعامل چه در بحث قانونگذاری و نظارتی و چه در بحث بودجه آمادگی دارد.