برگزاری تور علمی و فناوری ویژه روسای دانشگاه استان چهار محال بختیاری
در ادامه برگزاری تورهای علم و فناوری توسط ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و به منظور فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و گفتمان علم و فناوری و آشنایی با دستاوردهای علمی و پژوهشی کشور، تور سه روزه تهران، با حضور مدیران ارشد استان چهار محال بختیاری در دانشگاه صنعتی شریف و پارک علم و فناوری پردیس برگزار شد.
در ادامه برگزاری تورهای علم و فناوری توسط ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و به منظور فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و گفتمان علم و فناوری و آشنایی با دستاوردهای علمی و پژوهشی کشور، تور سه روزه تهران، با حضور مدیران ارشد استان چهار محال بختیاری در دانشگاه صنعتی شریف و پارک علم و فناوری پردیس برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با هدف فرهنگسازی و ترویج و کیفیسازی اطلاعرسانی علم و فناوری از سال گذشته تورهای علمی را با حضور مسوولان اجرایی کشور، دانشگاهیان، سرآمدان و اهالی رسانه برگزار کرده است. در همین راستا، تور علمی مختص به مدیران ارشد استان چهار محال بختیاری با حضور معاونین استاندار و روسای دانشگاه ها و بنیاد نخبگان استان چهار محال بختیاری را برگزار کرد، هفتمین دوره از تورهای علمی، علم و فناوری به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پارک فناوری پردیس و دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
دکتر حسین مختاری مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف در این نشست با اشاره به ایجاد شبکههای راهبردی صنعتی دانشگاه گفت: دانشگاه صنعتی شریف در حوزههای علوم ارتباط با صنعت، مشتری مداری و خدمت به صنعت به لحاظ رعایت الگوهای نوین ارتباطی از جایگاه ویژه¬ایی برخوردار است، از این رو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این دانشگاه را محلی مناسب جهت تبادل تجربیات و زیر ساختهای موجود دانست و مقدمات این بازدید را فراهم کرد تا انبوه این زیر ساختهای فراهمشده به سایر دانشگاهها معرفی شود.
آموزش در دانشگاهها باید منجر به فناوری و عرضه شود
مختاری با تاکید بر لزوم ارتقاء سطح کیفی و کمی تعاملات صنعتی دانشگاه گفت: با وجود اینکه دانشگاه صنعتی شریف از زیر ساختهای خدماتی خوبی برخوردار است و توانسته است حلقه ایجاد دانش تا ثروت را به نسبت دیگر دانشگاهها به خوبی در نظر گیرد، ولی باید بدانیم هنوز با دانشگاههای مطرح در دنیا فاصله داریم و باید بر آن باشیم که زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی را به نحوی تقویت کنیم که آموزش در نهایت به ثروت تبدیل شود.
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف از زیر ساختهایی موجود در دانشگاه سخن گفت و افزود: در راستای تهیه برنامه راهبردی "زنجیره ارزش تا ارزش" به دنبال نحوه درست آموزش و تربیت نیروی انسانی و رسیدن به پژوهش و پژوهش کاربردی و همچنین در ادامه خلق فناوری و توسعه محصول و در نهایت رسیدن به تجاریسازی هستیم.
وی اعطای اعتبارات به اعضای هیئت علمی را مهم بر شمرد و گفت: اعطای اعتبارات به اعضای هیئت علمی یک برنامه منسجم و هدفمند پژوهشی در حوزههای علمی است. همچنین با هدف تمرکز و استمرار بخشی، اعضای هیئت علمی در راستای توسعه دانش یا فناوری و همچنین بهکارگیری مؤثر دانشجویان تحصیلات تکمیلی در اجرای برنامههای پژوهشی و توسعه توانمندیهای محوری دانشگاه حرکت میکنند و ما نیز در این راستا با حمایت خود از توسعه واحدهای دانشگاهی ارائه دهنده خدمات دانش بنیان به صنعت هستیم.
در این نشست مدیران ارشد استان چهار محال بختیاری، خواستار ارتباط و تعامل بیشتر با دانشگاه صنعتی شریف بودند و در پی تهیه تفاهم نامه علمی و فناوری با این دانشگاه شدند تا بتوانند با در نظر گرفتن ساختار دانشگاههای نسل سوم به دنبال تحقیق و پژوهش منجر به کار آفرینی و ثروتزایی بپردازند.
در پایان این مراسم مدیران ارشد استان چهار محال بختیاری به همراه جمعی از مسئولین در دانشگاه صنعتی شریف به بازدید از دستاوردهای علمی و فناوری در برج فناوری پرداختند.
حضور در پارک فناوری پردیس
بر اساس این گزارش، سومین روز از برگزاری تور علمی سه روزه تهران، با حضور مدیران ارشد استان چهار محال بختیاری در پارک فناوری پردیس برگزار شد، که این مراسم با حضور مهدی صفاری نیا رییس پارک فناوری پردیس و امین رضا خالقی مدیر ارتباطات و امور بینالملل بر پا شد.
در طی این بازدید مدیران ارشد استان چهار محال بختیاری ضمن استفاده از تجربیات پارک از طریق کارگاه برگزار شده خواستار همکاری و الگو برداری جهت استفاده در مرکز توسعه کسبوکار استان خود بودند.
در طی این نشست و بازدید مقرر شد، جهت انتقال تجربیات بهدست آمده در پارک فناوری پردیس اقدام به برگزاری workshop ویژه مسئولین استانی کند، تا استان چهار محال بختیاری بتواند تجربیات بهدست آمده در حوزههای مختلف را به استان خود انتقال دهد.
مدیران ارشد استان چهار محال بختیاری از شرکتهای فعال پارک فناوری پردیس در حوزه (الکترونیک و نانو) بازدید کردند.
لازم به ذکر است معرفی برنامه ها و فعالیتهای معاونت علمی و فناوری در دو سطح عمومی و اختصاصی (عموم جامعه و بدنه تصمیمساز، صاحب نظران و کارشناسان کشور در حوزه علم و فناوری) از جمله اهداف برگزاری این تورهای علمی است. همچنین ایجاد بستر ذهنی و اطلاعاتی برای اجرای بهينه سیاستها و برنامههای علمی و فناورانه و کمک به عمومیتر شدن «گفتمان پيشرفت علم و فناوری» در جامعه که مورد رصد و تاکید رهبر فرزانه انقلاب است از دیگر اهداف این معاونت جهت برگزاری تور و گردشگری علمی محسوب میشود.
تور و گردشگری علمی در راستای اجرای راهبرد کلان در نقشه جامعه علمی کشور برگزار شده و اقدامهای 9، 10، 11 این نقشه مبنی بر اﺧﺘﺼــﺎص ﺑﺨــﺶ ﻣﻬﻤــي از ﺑﺮﻧﺎﻣــﻪﻫــﺎي معاونت در فرهنگسازی و ترویج ﻣﻮﺿﻮﻋﺎت ﻋﻠﻤي و ﻓﻨﺎوري ﺑﺎ زﺑﺎن ﺳﺎده و ﻋﺎﻣﻪﻓﻬﻢ با بهرهگیری از ظرفیتها و توانمندی رسانهها توسط ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان طراحی و اجرا میشود.