جشنواره منطقهای رویش «کوهرنگ» ۱۵ و ۱۶ آذرماه سال جاری در دانشگاه صنعتی اراک برگزار میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نجفی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان مرکزی با اشاره به برگزاری جشنواره منطقهای رویش کوهرنگ در تاریخ ۱۵ و ۱۶ آذرماه سال جاری در دانشگاه صنعتی اراک، این جشنواره را یکی از برنامههای مهم بنیاد ملی نخبگان در مسیر شناسایی ابتکارها و استعدادهای برتر دانست و تصریح کرد: جشنواره رویش یک برنامه ملی در راستای رونق بخشیدن به فضای ابتکار، انگیزه بخشیدن به جوانان و شناسایی اختراعهای برگزیده و تسهیل مسیر حرکت آنها به منظور رسیدن به محصولی دانشبنیان، تکمیل چرخه نوآوری و تبدیل داراییهای فکری به ثروت و در واقع پالایش استعدادها در سطح مختلف و حمایت هدفمند از آنان است.
وی افزود: اختراعهایی که در این جشنواره به تائید هیأت داوران برسند، از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان برای طی مسیر توانمندسازی بهرهمند خواهند شد. اختراعات در این مسیر از سه ایستگاه اختراعهای سطح ۳، سطح دو و سطح یک میگذرند.
نجفی، میزان تازگی اختراع در سطوح ملی و بینالمللی، طول عمر فناوری حاصل از اختراع، آثار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ناشی از بکارگیری اختراع، چگونگی مستندسازی فرایند رشد اختراع و قابلیت ورود به بازار و ارزشافزوده اقتصادی و اجتماعی حاصل از تجاریسازی اختراع را از معیارهای داوری این جشنواره ذکر کرد.
نجفی با اشاره به راهبردهای در نظر گرفته شده در مسیر اجرایی جشنواره، گفت: دخیلکردن همه نهادهای علمی و پژوهشی و صنعتی استان دربرگزاری جشنواره، تحریک محیطهای مستعد استان به نوآوری و ابتکار و جسارت در عملیاتی کردن ایدهها، شناسایی استعدادهایبرتر استان در راستای پیادهسازی اقدامات هدایتی، راهبردی و پشتیبانی و تهیج افکارعمومی استان نسبت به برگزاری جشنواره و موضوع دانشمحوری در توسعه استانمرکزی از جمله محورهای راهبردی این جشنواره است.
وی با بیان اینکه داوری اولیه آثار ارسالی به دبیرخانه از ۲۰ آبان ماه شروع شده است و از میان طرحهای ارسالی به دبیرخانه ۱۵۰ طرحبرتر برگزیده میشوند، خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره در هفته پژوهش، فراهم کردن بستری به منظور ارتقاء سطح پژوهشی نخبگان و اهمیت به این موضوع است و با توجه به برنامهریزیهای انجام شده در پایان جشنواره از نخبگان استانی نیز تقدیر و قدردانی میشود.
نجفی ادامه داد: رئیس بنیاد نخبگان استان مرکزی با بیان اینکه بنیادهای نخبگان استانی با ایجاد شورای علمی و تشکیلات ستادی در استان، فعالیتهای استانی مرتبط با حوزه نخبگان را هدایت و نظارت میکنند، گفت: این بنیاد با ایجاد ارتباط منسجم با ستادهای ۱۴ گانه معاونت علمیوفناوری رئیسجمهوری که هر یک در حوزه تخصصی مورد نیاز فعال است، توانسته است به عنوان تسهیلگر ارتباطی بین این ستادها و دستگاههای ذیربط استانی نقشآفرینی کند.
وی در ادامه به ظرفیتهای استان مرکزی در حوزه صنعت و تجارت اشاره و ایجاد ارتباط قوی میان نهادهای علمی و پژوهشی و صنایع استان با زیر بخشهای معاونت علمیوفناوری را از الزامات توسعه استان مطرح کرد و افزود: در سال جاری دانشگاههای اراک و علومپزشکی و دانشگاه صنعتی به همراه دانشگاه تفرش در این زمینه پیشتاز بودند.
رئیس بنیاد نخبگان استان مرکزی در پایان گفت: تقویت کارآفرینی در فضای علمی و دانشگاهها جزء اقدامات اساسی در مسیر تقویت زنجیره تبدیل علم به ثروت است. به همین منظور بنیاد نخبگان استان با همکاری دانشگاهها، ستاد راهبریکارآفرینی را ایجاد و برگزاری رویدادهای کارآفرینی جمعهکارآور را در اولویت برنامهکاری خود قرار داده است. اولین رویداد کارآفرینی در سال جاری در دانشگاه اراک برگزار شد و تلاش بر این است که تا آخر سال دومین رویداد کار آفرینی در دانشگاه صنعتی استان برگزار شود. امید است مراکز صنعتی و کارآفرینی استان نیز به سمت برگزاری این برنامهها و تقویت فرهنگ و توان کارآفرینی سوق پیدا کنند.