شیوهنامة بهره مندی دانش آموختگان برتر دانشگاهی از تسهیلات دورة پسادکتری
(جایزة شهید دکتر چمران)
برای دریافت فایل پی دی اف کلیک کنید
برای دریافت فایل پرسشگان اینجا کلیک کنید
بسمه تعالی
بنیاد ملی نخبگان بر اساس اقدامات تکلیفی سند راهبردی کشور در امور نخبگان، با کمک سایر نهادهای کشور، تسهیلات متنوعی را برای اقشار مختلف اجتماع نخبگانی در سطوح مختلف فراهم آورده است. تسهیلات بنیاد به واسطه سوابق فعالیتهای نخبگانی هر فرد شامل سوابق آموزشی، پژوهشی، افتخارات و سایر فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به وی اعطا می شود. فلذا گواهی یا معرفی نامه به برگزیدگان اعطا نمی گردد و برگزیدگان صرفاً از تسهیلات مربوط به هر شیوه نامه بهره مند خواهند شد.
برگزیدگان جایزة شهید دکتر چمران از ابتدای سال 1399 می توانند از تسهیلات شیوه نامة جذب در مؤسسه های علمی (جایزة شهید شهریاری)، جذب در نهادهای فناورانه (جایزة شهید تهرانی مقدم)، شیوه نامة شناسایی و پشتیبانی های فرهنگی رفاهی از دانش آموختگان برتر (شهید رهنمون) بهرهمند شوند.
حسب موافقت ریاست عالی بنیاد، همسر و فرزندان هر یک از برگزیدگان طرح شهید چمران نیز با پرداخت 50 درصد حق بیمه، از تسهیلات بنیاد در زمینة بیمة تکمیلی درمان بهرهمند می شوند.
همچنین تاکید می گردد بنیاد ملی نخبگان عضو ندارد.
در خصوص تسهیلات پسادکتری طرح شهید دکتر چمران به اطلاع میرساند، صرفاً پس از پایان دورة پسادکتری،گواهینامة فعالیت پژوهشگر، از سوی استاد میزبان به وی اعطا میشود.
در صورت استعلام دستگاه یا هر مجموعه دیگری در کشور دربارة فرد بهره مند، اطلاعات لازم در خصوص سوابق دریافت تسهیلات توسط برگزیده به اطلاع آن دستگاه یا مجموعه ارسال می گردد.
شهید مصطفی چمران
دکتر مصطفی چمران در سال 1311 در تهران، خیابان پانزده خرداد، بازار آهنگرها، سرپولک متولد شد. وی تحصیلات خود را در مدرسه انتصاریه، نزدیک پامنار، آغاز کرد و در دارالفنون و البرز دوران متوسطه را گذراند؛ در دانشکده فنی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و در سال 1336 در رشتة الکترومکانیک فارغالتحصیل شد و یکسال به تدریس در دانشکدة فنی پرداخت.
وی در همة دوران تحصیل شاگرد اول بود. در سال 1337 با استفاده از بورس تحصیلی شاگردان ممتاز به امریکا اعزام شد و پس از تحقیقات علمی در جمع معروفترین دانشمندان جهان در دانشگاه کالیفرنیا و معتبرترین دانشگاه امریکا –برکلی- با ممتازترین درجة علمی موفق به اخذ دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما گردید.
در آمریکا، با همکاری بعضی از دوستانش، برای اولینبار انجمن اسلامی دانشجویان امریکا را پایهریزی کرد و از مؤسسین انجمن دانشجویان ایرانی در کالیفرنیا و از فعالین انجمن دانشجویان ایرانی در امریکا به شمار میرفت که به دلیل این فعالیتها، بورس تحصیلی شاگرد ممتازی وی از سوی رژیم شاه قطع میشود.
دکتر چمران با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، بعد از 23 سال هجرت، به وطن باز میگردد. همه تجربیات انقلابی و علمی خود را در خدمت انقلاب میگذارد؛ خاموش و آرام ولی فعالانه و قاطعانه به سازندگی میپردازد و همة تلاش خود را صرف تربیت اولین گروههای پاسداران انقلاب در سعدآباد میکند. سپس در شغل معاونت نخستوزیر در امور انقلاب شب و روز خود را به خطر میاندازد تا سریعتر و قاطعانهتر مسأله کردستان را فیصله دهد تا اینکه بعد از پیروزی بینظیر در منطقه پاوه، از طرف رهبر عالیقدر انقلاب، امامخمینی(ره)، به وزارت دفاع منصوب گردید. او همچنین در اولین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی، از سوی مردم تهران به نمایندگی انتخاب شد.[1]
در سحرگاه سیویکم خردادماه شصت، دکتر چمران برای سرکشی و دیدار با رزمندگان و عرض تسلیت شهادت فرماندهشان، ایرج رستمی به سوسنگرد رفت، که در همان خط مقدم جبهه و بر اثر اصابت یکی از خمپارههای دشمن به شهادت رسید.[2]
[1] منبع: www.shohadayenokhbe.ir
[2] منبع: www.chamran.org